دانشمندان نوعی پنل خورشیدی را به گونه ای بازطراحی کرده اند که نه عزب می تواند کارمایه الکتریکی تولید کند، بلکه از اندکی از انرژی حرارتی جذب شده همچنین بخاطر شیرین سازی آب با بازدهی مفت یکروز ببرد. آن ها پهلو این باور هستند که این ایده می تواند در مناطق گرمسیری که با محدودیت منابع آبی مواجه هستند، بسیار کارآمد باشد. دبیر ی اصلی این استیناف می گوید که علیه تجاری احتمالا تا پنج سال دیگر دردسترس قرار خواهد گرفت.

یکی از چالش های رادیکال پیش روی توسعه ی برقرار دسترسی به کارمایه پاک و آب سالم است؛ این قضیه به خاص برای اقتصادهای نوظهور جهان وقار بالاتری دارد. مشکل طرح های سنتی آن است که در آن ها از مقادیر فوقانی آب برای تولید برق کاربرد می شود. آمارها نشان می دهد ۵۰ درصد از برداشت منابع آبی در ایالات متحده و کشورهای اروپایی، تنها باهدف تولید انرژی انجام می گیرد.

به طور مشابه، نمک زدایی و تولید آب تمام عیار در کشورهای کم آب مستم مصرف مقادیر بالایی از کارمایه برق است. برآورد می شود که ۱۵ درصد از مصرف برق درون کشورهای عربی به فرایند شیرین سازی آب ویژه یافته است. حال به نظر می رسد نحو ابداعی دانشمندان توانسته راه حلی را ارائه کند که قادر است این دو کالای استراتژیک را تیمار زمان داخل قالب یک تجهیز واحد تو اختیار بشر قرار دهد.



واحدهای شیرین سازی آب در سال های اخیر محبوبیت اضافی یافته اند؛ اما همچنان نیاز به مصارف بالایی از انرژی دارند.۵۰ درصد از برداشت منابع آبی داخل ایالات متحده و کشورهای اروپایی، تنها باهدف تولید انرژی انجام می شود

همان طور که احتمالا می دانید فن شناسی فعلی پنل های فتوولتائیک با محدودیت هایی داخل حداکثر انرژی سزاوار سرزنش تبدیل به صاعقه مواجه هستند. محدودیت بازدهی الکتریکی پنل ها معمولا درون بازه ی ۱۰ الی ۲۰ درصد (یا بخشی والاتر) قرار می گیرد. این بدان ذهنی است که حدود ۸۰ درصد از انرژی دریافتی خورشیدی یک پنل، بوسیله شکل گرمی و بازتاب هدر می جوی.

داخل آزمایش اخیر، دانشمندان سعی کردند که یک واحد آب شیرین کن سه گانه مرحله ای از سنخ ممبران را به ظهر یک پنل فتوولتائیک (PV) هموار کنند. این ممبران می تواند آب شور را درون دماهای نسبتا پایینی دود بطی ء. پژوهشگران موفق شدند به میزان سه گانه برابر آب بیشتری نسبت به آب شیرین کن های معمولی تولید کنند و درکنار آن، به بازدهی تولید برق بالای ۱۱ درصد مشت یابند. این نمونه انرژی بیش از ۹ مقابل انرژی تولیدشده تو پژوهش قبلی بوده است.

پروفسور پنگ وانگ، سخن سنج ی اصلی این پژوهش از دانشگاه علم و فناوری کشور عبدالله در عربستان سعودی می گوید:حرارت اتلافی پنل های خورشیدی ازجمله مواردی است که معمولا از آن جهالت می شود و هیچ کس آن را به عنوان یک منبع درنظر نمی گیرد. ما از این کارمایه بخاطر تولید دود آب کاربرد می کنیم. این بخار از میان ممبران عبور می کند و در طرف دیگر بوسیله ابگونه تبدیل می شود. از آنجاکه این طرز یک فرایند نمک زدایی چندمرحله ای بوسیله حساب می آید، می توان از گرمای مخفی داخل جنین ی میعان بخاطر سیکل مربوط باینده بخار آب مصرف کرد. بدین نظم امکان تولید حجم بالایی از آب تندرست ازطریق این تجهیز مهیا شده است.



تصویری مفهومی  از طراحی دستگاه متاخر تولید برق و آب شیرینمقاله های مرتبط:غفلت بزرگ از صنایع؛ انرژی خورشیدی فقط برای تولید برق نیستتولید سلول خورشیدی با نبوغ تولید حزن زمان انرژی و سرمایش

بنابر باور ی نویسندگان، اگر از این فناوری درون مقیاسی گسترده و جهانی استفاده شود، از لحاظ نظری می قابلیت ۱۰ درصد از نیاز آب آشامیدنی جهان را در سال ۲۰۱۷ به دستیار آن تأمین کرد. بااین حال، هنوز مسیری طولانی پیش روی ترقی و تجاری سازی این دشت دیده می شود. یکی از موانع اصلی، احتیاج به اراضی گشاد برای افزودن توجیه اقتصادی تولید آب آشامیدنی از این اسلوب است. وانگ می گوید:این فناوری می تواند برای تأمین آب آشامیدنی مناطق ساحلی تک کاربرد واقع شود؛ البته بوسیله شرطی که پری موردنظر بیش از یک میلیون نفر نباشد. چنین روشی می تواند برای تأمین آب آشامیدنی در مقیاس کوچک تا متوسط زیاد مفید باشد.

این مقاله در ژورنال علمی Nature Communications منتشر شده است.بیشتر بخوانید:مغز نیمی از انرژی کودکان را مصرف می کندکشف مخزن بزرگی از آب شیرین داخل اقیانوس اطلسدانشمندان به فرمولی ساده درباره ماهیت چکه های آب پی بردندبحران بی آبی و شهرهایی که در خموشی خبری از نهل می میرندفیزیک خردشدن هندوانه و عظمت استفاده از تاج ایمنی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها